Zhodnocení využití marketingu v řízení obce Modrava. - Hůlová, Alice; Peková, Jitka, 1946-; Burianová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá využitím marketingu v řízení obce Modrava jako příkladu malé horské obce s vysokým turistickým potenciálem. Tato práce zhodnocuje možnosti využití marketingu v řízení obce, specifika využití marketingu na úrovni územní samosprávy s důrazem na obce, a to se zvláštním zřetelem na efektivnost využití marketingu v řízení obce Modrava, ke zlepšení udržitelného sociálně ekonomického rozvoje obce. Výzkum potvrzuje, že marketing hraje klíčovou roli v budování image obce, posilování vztahů s obyvateli i návštěvníky, ale i podnikateli a potenciálními investory. Přidanou hodnotou práce je návrh komplexní marketingové strategie, která propojuje zájmy místních obyvatel, turistů, podnikatelů a investorů, respektuje specifika lokality, a současně využívá moderní marketingové nástroje.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses