Pojetí a vliv mindfulness v pracovním prostředí - Fomina, Sofiya (2025)
Cílem této diplomové práce je zkoumat pojetí mindfulness v kontextu manažerské praxe u vedoucích pracovníků a manažerů. Hlavním cílem práce je ověřit teoretické předpoklady popsané v literární rešerši, konkrétně zmapovat subjektivní pojetí a vliv mindfulness na manažerskou praxi zaměstnanců ve vedoucích pozicích. Teoretická část poskytuje základní informace o mindfulness v organizačním kontextu. V praktické části jsou představeny výsledky výzkumu, který byl proveden kvalitativní metodou. Přínosem práce je prohloubení dosavadních poznatků o pojetí a přínosech mindfulness v kontextu manažerských aktivit a organizace.