Employer branding - Machová, Adéla (2025)
Bakalářská práce se věnuje tématu budování značky zaměstnavatele a jejímu řízení. Cílem práce je analyzovat současný stav employer brandingu vybrané společnosti, identifikovat klíčové faktory, které ovlivňují vnímání společnosti jako atraktivního zaměstnavatele a navrhnout opatření pro jeho zlepšení. Teoretická část vymezuje pojem značky zaměstnavatele, její význam v konkurenčním prostředí a klíčové strategie pro její budování. V praktické části je představena vybraná společnost a je provedena situační analýza, doplněná o výzkum realizovaný prostřednictvím dotazníkového šetření mezi zaměstnanci. Na základě získaných dat jsou navržena doporučení, která mohou přispět k optimalizaci strategie a zlepšení konkurenceschopnosti společnosti na pracovním trhu. Navržená opatření vycházejí z identifikovaných silných stránek společnosti a zároveň reagují na oblasti vyžadující zlepšení.