Strategická analýza podniku - Hrstka, Michal; Mikovcová, Hana, 1959-; Mádl, Patrik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Závěrečná práce se zaměřuje na strategickou analýzu společnosti působící v odvětví reklamních a dárkových předmětů. Cílem je na základě analýzy konkurence a produktového portfolia formulovat taktická a strategická doporučení pro posílení tržní pozice. V teoretické části jsou popsány nástroje strategické analýzy jako jsou PESTEL, Porterův model 5 sil, VRIO, mapa konkurenčních skupin, benchmarking, SWOT. Praktická část využívá kombinaci primárních dat ze strukturovaných rozhovorů a sekundárních dat z veřejně dostupných zdrojů. Sledovaná společnost se v atomizovaném prostředí profiluje jako vyzyvatel, přičemž její konkurenční výhody spočívají zejména v lidských a nehmotných zdrojích. Doporučení zahrnují prozatímní setrvání v outsourcingovém přístupu, soustředění se na inovativní a kreativní prvenství, společně s využitím externího financování a možných strategických partnerství.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses