Lean Management a Digitalizace v gastronomickým podniku - Valovič, Dávid; Martínez, Felipe; Osuský, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Předmětem diplomové práce je poskytnutí návrhů na zlepšení objednávkového procesu ve vybraném restauračním zařízení s využitím nástrojů Lean managementu a digitalizace. Navržená doporučení jsou zaměřena na omezení plýtvání v objednávkovém procesu a podporu kultury trvalého zlepšování v souladu s filozofií Kaizen. Prostřednictvím výzkumné metody pozorování je provedeno jedno pozorování současného stavu objednávkového procesu bez užití nástrojů Lean managementu a digitalizace a druhé pozorování s doporučenými zlepšujícími návrhy v oblasti objednávkového procesu. Výsledky měření jsou porovnány a diskutovány. Přínosem práce jsou adresná doporučení zaměřená na implementaci podnikového informačního systému, Kitchen Display System, integrace umělé inteligence (AI), internetu věcí (IoT) a Big data do informačního systému, vytvoření mobilní aplikace, vytvoření digitálního jídelního lístku, nastavení systému měření, hodnocení, inovací v oblasti procesů, vzdělávání zaměstnanců v oblasti Lean managementu a digitalizace.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses