Příprava datasetu videí tance rumba pro aplikaci poskytující zpětnou vazbu tanečníkům - Krejčík, Vít; Vadinský, Ondřej; Berka, Petr, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Práce se věnuje přípravě datasetu videí tance rumba pro aplikaci neuronových sítí v analýze a poskytování feedbacku tanečníkům. Cílem práce je generování rozsáhlého a rozmanitého datasetu tanečních videí, který bude sloužit k trénování a testování modelů neuronových sítí. Dataset je vytvářen z veřejně dostupných zdrojů, jako je YouTube, a dále doplňován o videa z natáčení provedeného za specifikovaných podmínek. Zpracování dat zahrnuje extrakci klíčových bodů tanečníků a analýzu pohybu pomocí technologií jako OpenPose. Kvalitativní hodnocení datasetu se zaměřuje na přesnost extrakce klíčových prvků a celkovou kvalitu videí. Práce také zahrnuje srovnání vytvořeného datasetu s existujícími daty v oboru taneční analýzy. Klíčové aspekty práce jsou ilustrovány na základě knihovny referencí obsahující články a knihy relevantní pro danou problematiku. Výsledkem práce je kvalitní dataset, který může být využit pro vývoj aplikace poskytující feedback tanečníkům z videa.
Vedoucí práce: Ondřej Vadinský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses