Případová studie : financování divadel - Šubrtová, Terezie (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáváním následujících dětských divadel: Minor, Divadlo Alfa a Naivní divadlo. Práce se zaměřuje na porovnání ze dvou hledisek, a to ekonomického a dramaturgického. Cílem je porovnání vybraných divadel a poukázání na hlavní odlišnosti mezi nimi. V teoretické části je věnována pozornost historii loutkového divadla, dále vymezení typologie divadel podle způsobu provozu, definici ekonomiky a dramaturgie divadla, definici dětského diváka na vývoji dítěte a v poslední řadě také historii a repertoáru jednotlivých divadel. Praktická část pak spočívá v analýze polostrukturovaných rozhovorů s ekonomy, případně řediteli a také dramaturgy vybraných divadel. Tyto rozhovory jsou následně doplněny o rozbor výročních zpráv za roky 2021 až 2023.