Případová studie : financování divadel - Šubrtová, Terezie; Grosman, Jakub; Petrová, Pavla, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáváním následujících dětských divadel: Minor, Divadlo Alfa a Naivní divadlo. Práce se zaměřuje na porovnání ze dvou hledisek, a to ekonomického a dramaturgického. Cílem je porovnání vybraných divadel a poukázání na hlavní odlišnosti mezi nimi. V teoretické části je věnována pozornost historii loutkového divadla, dále vymezení typologie divadel podle způsobu provozu, definici ekonomiky a dramaturgie divadla, definici dětského diváka na vývoji dítěte a v poslední řadě také historii a repertoáru jednotlivých divadel. Praktická část pak spočívá v analýze polostrukturovaných rozhovorů s ekonomy, případně řediteli a také dramaturgy vybraných divadel. Tyto rozhovory jsou následně doplněny o rozbor výročních zpráv za roky 2021 až 2023.
Vedoucí práce: Jakub Grosman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses