Marketingové strategie knižních veletrhů v České republice - Bartošová, Věra (2025)
Diplomová práce analyzuje marketingové strategie pěti vybraných knižních veletrhů v České republice operujících s omezenými rozpočty. Výzkum realizovaný prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů s organizátory (GHMP Art Book Fair, Podzimní knižní veletrh v Havlíčkově Brodě, LITR Olomouc, Knihex a Knihy v Brně) odhalil různorodé přístupy k propagaci odpovídající specifickému zaměření a kapacitám jednotlivých akcí. Práce identifikuje klíčové trendy včetně kombinování tradičních nástrojů s digitální komunikací, budování komunitního zapojení a partnerských vztahů. Na základě zjištění jsou formulována doporučení pro optimalizaci marketingových strategií v oblasti systematického plánování, integrace komunikačních kanálů a implementace evaluačních mechanismů.