Populární karetní hry z pohledu teorie her - Müller, Roman; Chrobok, Viktor; Rejthar, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje populární karetní hře prší z pohledu teorie her. Cílem této práce je návrh, implementace a vyhodnocení strategií pro tuto karetní hru pomocí simulačního programu, který je vytvořen v programovacím jazyce Python. Nejprve jsou definovány důležité herně-teoretické pojmy, se kterými se pracuje dále při popisu karetní hry prší. Poté se vybrané strategie testují proti náhodnému hráči za použití simulačního programu. Výstupem programu jsou výsledky, které nám říkají procentuální úspěšnost jednotlivých strategií z pozice začínajícího hráče i hráče, který hrál jako druhý. Z výsledků je patrné, že nejúspěšnější implementovanou strategií je strategie zaměřená na obranu. Ta se drží jednoduchého pravidla: drž speciální karty v ruce, dokud nejsi nucen je zahrát. Práce také potvrzuje, že hráč, který zahajuje kolo, dosahuje vždy větší úspěšnosti než hráč se stejnou strategií hrající jako druhý.
Vedoucí práce: Viktor Chrobok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses