Motivace dobrovolníků neziskové organizace Nevyhasni - Marková, Michaela; Motlová, Veronika; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se věnuje tématu motivace dobrovolníků v neziskové organizaci Nevyhasni, která se zaměřuje na prevenci a osvětu syndromu vyhoření. Cílem je zjistit, jaké faktory ovlivňují dobrovolnickou motivaci a míru angažovanosti, a jakými prostředky organizace přispívá k jejich podpoře. Teoretická část se soustředí na charakteristiku neziskového sektoru, specifika dobrovolnictví, vybrané motivační teorie a problematiku syndromu vyhoření ve vztahu k dobrovolnické činnosti. Praktická část vychází z kvalitativního výzkumu realizovaného prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů s dobrovolníky a zakladateli organizace. Výstupy výzkumu přináší hlubší porozumění motivačním mechanismům a navrhují doporučení pro dlouhodobou spolupráci s dobrovolníky a efektivnější řízení dobrovolnického týmu.
Vedoucí práce: Veronika Motlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses