Možnosti využití původního vojenského objektu ve Staré Vsi nad Ondřejnicí - Menšíková, Eva; Lindner, Milan; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi budoucího využití bývalého vojenského objektu monobloku ve Staré Vsi nad Ondřejnicí. Cílem práce je identifikovat vhodné varianty revitalizace objektu s ohledem na její technický stav, zájmy vedení obce, potřeby místních obyvatel a zároveň respektovaly principy udržitelného rozvoje. Teoretická část vymezuje problematiku brownfieldů, jejich typologii a možnosti obnovy s důrazem na vojenské objekty. Praktická část je zaměřena na analýzu stávajícího stavu objektu a zhodnocení jeho potenciálu prostřednictvím SWOT a TOWS analýzy. Pro sběr dat byly využity rozhovory s představiteli obce a dotazníkové šetření mezi občany. Výstupem práce jsou tři varianty využití objektu, jejich srovnání a doporučení pro další postup. Závěrem je formulováno doporučení pro obec, jak připravit objekt k možnému financování a efektivní revitalizaci.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses