Nákladová analýza digitalizácie logistického systému v Gevis, s. r. o. - Černoková, Lucia; Hönig, Vladimír, 1982-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Rastúce trendy v logistike vyvolávajú potrebu zefektívňovať procesy v podniku prostredníctvom digitalizácie logistických systémov, čo zároveň speje k optimalizácií nákladov. Priamo ovplyvňujú malé a stredné podniky, ktoré musia prekonávať veľké bariéry k implementácií najnovších technológii. Jedným z najčastejších problémov je neefektívny výber investície alebo jej nesprávny postup implementácie, v následku čoho je priamo ohrozená profitabilita podniku. Cieľom práce bolo zistiť efektívnosť investície – logistického systému podniku Gevis, s. r. o. prostredníctvom nákladovej analýzy, výpočtov hlavných ekonomických ukazovateľov a analýzy rizík. Na základe týchto výpočtov investícia v podniku bude zisková za 4 mesiace a 4 dni. Každé investované euro bude generovať 0,24 € zisku za mesiac a mesačne usporí podniku 1 297,18 €. Analýza rizík poukázala na pozitívne, ale aj negatívne dôsledky implementácie logistického systému. Výsledky práce dokazujú vysokú efektívnosť investície, ktorá prinesie nie len optimalizáciu nákladov v podniku, ale aj ďalšie pozitívne nefinančné prínosy.
Vedoucí práce: Vladimír Hönig
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses