Zvyšování efektivity výrobního procesu prostřednictvím technik lean managementu - Příhodová, Kateřina (2025)
Diplomová práce se zabývá optimalizací interní logistiky pomocí metod lean ma-nagementu, se zaměřením na zavedení systému milkrun. Cílem práce bylo identifiko-vat vhodné postupy řízení materiálových toků a stanovit podmínky pro zvýšení efektivi-ty výrobního procesu. Na základě analýzy současného stavu byly navrženy úpravy lay-outu pracoviště a implementace cyklického zásobování. Výsledky prokázaly, že zavede-ní milkrun vede ke snížení plýtvání, zvýšení produktivity a zlepšení ergonomie práce, přičemž úspěšnost implementace je podmíněna standardizací, vizuálními úpravami a školením zaměstnanců.