Marketing příspěvkové organizace - Hrochová, Jana; Černá, Jitka, 1961-; Krihová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce je zaměřena na marketing příspěvkové organizace, konkrétně Mateřské školy Klubíčko Milevsko. Cílem práce je zanalyzovat a navrhnout vhodnou marketingovou strategii a opatření, která by vedla ke zvýšení její nízké konkurenceschopnosti na trhu. Teoretická část vymezuje problematiku marketingu příspěvkové organizace za pomoci odborné literatury, jejíž základní pojmy pramení z oblasti marketingu, marketingového a komunikačního mixu, marketingového prostředí, a také SWOT analýzy. V praktické části je zkoumáno vnější a vnitřní prostředí organizace pomocí PEST analýzy, sektorového šestiúhelníku a SWOT analýzy. Výzkumná část práce je založena na kvalitativním přístupu. Jsou realizovány dvě focus group s cílovými skupinami a expertní rozhovor s ředitelkou školky. Na základě zjištění z výzkumů a analýz jsou navržena konkrétní doporučení vedoucí ke zlepšení marketingové komunikace a posílení image Mateřské školy Klubíčko.
Vedoucí práce: Jitka Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses