Komunikační strategie sportovního klubu - Filipová, Nikola (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem efektivní komunikační strategie pro florbalový klub 1. FbK Tábor s cílem zvýšit povědomí o klubu, podpořit nábor členů a zaujmout potenciální sponzory. Práce kombinuje teoretická východiska sportovního marketingu s praktickou částí založenou na kvalitativním výzkumu. Byly realizovány dva expertní rozhovory s předsedou klubu a dvě focus group s juniorskými/dorosteneckými kategoriemi a dospělými hráči. Na základě zjištění silných a slabých stránek klubu a preferencí cílové skupiny byla vytvořena tříletá komunikační strategie kombinující online a offline aktivity. Návrh zahrnuje například zkušební tréninky, soutěže, interaktivní obsah na sociálních sítích nebo pořádání veřejných akcí. Výsledkem práce je prakticky využitelný plán komunikace, který reflektuje potřeby klubu a vychází z reálných možností jeho prostředí.