Rizika a výzvy zavádění agilního řízení projektů v ČSOB - Soldán, Michal; Cejthamr, Václav, 1964-; Losová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá riziky a výzvami spojenými se zaváděním agilního řízení projektů ve společnosti ČSOB a.s., která v posledních letech prochází postupnou agilní transformací. Cílem práce bylo zmapovat vnímání této změny ze strany zaměstnanců, identifikovat hlavní překážky v procesu transformace a pojmenovat faktory, které přispívají k jejímu úspěšnému průběhu. Pro dosažení těchto cílů byl zvolen smíšený výzkumný přístup – kvantitativní data byla získána prostřednictvím strukturovaného online dotazníku, na který relevantně odpovědělo 48 respondentů, zatímco kvalitativní část byla založena na polostrukturovaných rozhovorech s pěti klíčovými aktéry agilní transformace. Data byla analyzována pomocí deskriptivní statistiky a tematické analýzy s využitím manuálního kódování. Výzkum poukázal na řadu pozitivních dopadů agilního přístupu, jako je efektivnější spolupráce či vyšší týmová efektivita, ale také na přetrvávající výzvy, zejména v oblasti technických omezení, kulturní připravenosti a zapojení managementu. Na základě zjištění jsou v závěru práce navržena konkrétní doporučení, která mohou být užitečná nejen pro další směřování ČSOB, ale i pro ostatní bankovní instituce čelící podobné transformaci.
Vedoucí práce: Václav Cejthamr
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses