Analýza interní komunikace ve vybrané firmě XY - Štruplová, Sára; Hubinková, Zuzana, 1971-; Půbalová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou interní komunikace ve firmě XY, a to s cílem zhodnotit její současné nastavení, identifikovat její silné i slabé stránky a poskytnout tak firmě ucelený obraz o tom, jak je komunikace v organizaci vnímána. V rámci výzkumu je dále zkoumána souvislost mezi kvalitou interní komunikace, mezilidskými vztahy a pracovním výkonem. Součástí práce je rovněž vyhodnocení přínosu metody DISC, kterou firma zavedla za účelem zlepšení interní komunikace. Výzkum byl realizován formou dotazníkového šetření a doplněn korelační analýzou. Výsledky výzkumu ukázaly, že interní komunikace je zaměstnanci firmy sice vnímána jako funkční, avšak s rezervami v několika zásadních oblastech. Většina zaměstnanců (59,6 %) zařadila svoji spokojenost s interní komunikací do střední úrovně, což potvrzuje, že současné nastavení není vnímáno ani jako vyloženě problematické, ani jako zcela uspokojivé. Mezi slabší stránky patří např. časová dostupnost informací, zpětná vazba či kontrolní role nadřízených. Výsledky zároveň potvrdily pozitivní vztah mezi kvalitou interní komunikace, vztahy mezi kolegy i pracovním výkonem. Z výsledků výzkumu vyplynula doporučení, směřující k celkovému zefektivnění interní komunikace firmy.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses