Zhodnocení onboardingového a adaptačního procesu ve vybrané firmě - Pyšová, Adéla; Stříteský, Marek; Palíšková, Marcela, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tématem diplomové práce je proces onboardingu a adaptace nově nastupujících zaměstnanců ve vybrané firmě. V teoretické části jsou definovány pojmy řízení lidských zdrojů, onboarding, adaptace a související přístupy vybraných autorů. Na základě literární rešerše je vytvořen model ideálního onboardingu a adaptačního procesu. Praktická část se zaměřuje na analýzu onboardingu ve firmě prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů s nově nastupujícími zaměstnanci. Cílem je identifikovat rozdíly mezi vytvořeným modelem a reálnou praxí a na základě výstupů z analýzy zformulovat doporučení pro zefektivnění procesu onboardingu. Data jsou analyzována pomocí kvalitativního kódování v programu MAXQDA a interpretována dle hlavních témat. Výsledkem jsou konkrétní návrhy pro zlepšení jednotlivých fází onboardingového procesu ve firmě.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses