Redesign dashboardu firemného segmentu internetového bankovníctva - Hlavatý, Adam (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá redesignom dashboardu firemného internetového bankovníctva využitím princípov UX a UI designu. Cieľom práce je vytvoriť prototyp v grafickom nástroji Figma, ktorý zlepší prehľadnosť, urýchliť prácu s aplikáciu a zároveň pôsobí modernejšie. V teoretickej časti sú definované kľúčové pojmy súvisiace s témou práce, ako aj význam internetového bankovníctva a potreba digitálnej transformácie. Praktická časť analyzuje súčasný stav, spätné väzby, používateľské persóny a konkurenciu, na základe ktorých sú vytvorené požiadavky na nové riešenie. Prototyp je následne testovaný s používateľmi a výsledný koncept je pripravený na ďalšiu iteráciu v rámci redesignu alebo na nasledovnú fázu v implementácií.