Alkohol a jeho vliv na profesní život v konkrétním podniku - Jílková, Lucie; Hubinková, Zuzana, 1971-; Honsová, Pavlína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem alkoholu na profesní život v konkrétním podniku. V teoretické části jsou vymezeny pojmy související se závislostí na alkoholu, její příčiny, projevy a důsledky, stejně jako možnosti léčby a přístupy firemní politiky. Praktická část se zaměřuje na to, jak závislost na alkoholu ovlivňuje pracovní výkon, vztahy na pracovišti a celkové fungování zaměstnanců v konkrétním podniku, a jak tuto problematiku vnímá nadřízený. Výzkum byl realizován kvalitativní metodou prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů se šesti zaměstnanci a jedním vedoucím pracovníkem. Součástí sběru dat bylo také pozorování na pracovišti. Výsledky přinášejí vhled do každodenní pracovní reality osob se zkušeností se závislostí a poukazují na potřebu prevence, podpory a lepšího porozumění této problematice v pracovním prostředí. Práce přináší návrhy na možné zlepšení podpory a přístupu ze strany vedení.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses