Vnímanie značky kultúrneho centra Archa+ medzi návštevníkmi - Ferenčíková, Romana (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá tým, ako návštevníci generácie Z vnímajú značku kultúrneho centra Archa+. Cieľom je identifikovať asociácie a predstavy, ktoré si mladí ľudia spájajú so značkou, a zároveň odhaliť faktory, ktoré by mohli prispieť k zvýšeniu jej atraktivity a posilneniu vernosti návštevníkov. Teoretická časť práce definuje kľúčové pojmy týkajúce sa značky. V rámci výskumu bola použitá kvalitatívna metóda založená na pološtruktúrovaných rozhovoroch s mladými návštevníkmi. Získané dáta boli následne spracované pomocou tematickej analýzy. Výsledky ukázali, že mladí návštevníci oceňujú špecifickú atmosféru, pocit komunity, pestrú programovú ponuku a otvorenosť voči novým formám umenia. Medzi najvýraznejšie programové prvky, ktoré kultúrne centrum odlišujú od iných kultúrnych inštitúcií, patria diskusie po predstaveniach, ktoré podnecujú dialóg medzi divákmi a tvorcami. Záverečné odporúčania slúžia ako východisko pre zefektívnenie marketingových aktivít vybraného kultúrneho centra a zároveň môžu poslúžiť ako zdroj inšpirácie pre ďalšie kultúrne inštitúcie podobného typu.