Nepřístupné a nevyužívané památky s ohledem na jejich možné zhodnocení (případová studie zámku Březina) - Krupková, Anna (2025)
Bakalářská práce se zabývá nevyužívanými nemovitými kulturními památkami a možnostmi jejich zhodnocení. Práce se konkrétně zabývá zámkem Březina na Rokycansku. Popisuje příčiny nevyužívání kulturních památek a identifikuje možné zdroje veřejného financování na jejich obnovu. Hodnotí historickou, ekonomickou a kulturní hodnotu zámku Březina. Analyzuje příklady dobré praxe prostřednictvím řízených rozhovorů a na jejich základě navrhuje konkrétní možnosti využití zámku Březina.