Marketingová komunikace sportovního klubu - Ostrýtová, Anna (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá marketingovou komunikací pražského cheerleadingového klubu JNS Cheerleaders. Cílem práce je analyzovat rozdíly v marketingové komunikaci cheerleadingového klubu zaměřené na dvě klíčové skupiny – fanoušky a sponzory. Práce se zaměřuje na identifikaci specifik těchto skupin, jejich potřeb a očekávání. Výzkumná část využívá kvalitativního výzkumu formou polostrukturovaných rozhovorů s respondenty z obou skupin. Data byla analyzována formou kódování a následné interpretace výsledků. Výsledky vykazují, že každá z cílových skupin vyhledává jinou formu komunikace a je motivována odlišnými faktory k zapojování se do klubu JNS. Na základě těchto výsledků jsou formována doporučení pro efektivnější marketingovou komunikaci klubu JNS Cheerleaders, která tvoří praktický výstup této práce.