Faktory ovlivňující kariérní rozhodování studentů VŠE - Portlová, Kateřina; Motlová, Veronika; Půbalová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zabývá kariérním rozhodováním studentů, konkrétně pak studentů Vysoké školy ekonomické v Praze. Hlavním cílem bylo prozkoumat, jakým způsobem se studenti rozhodují o své profesní kariéře. Dílčím cílem pak bylo identifikovat ty nejdůležitější faktory ovlivňující kariérní rozhodování těchto studentů. Výzkum byl realizován pomocí kvalitativní metody focus group, které se zúčastnilo 54 studentů zapsaných do předmětu 3PS325 Rozvoj profesní kariéry na Vysoké škole ekonomické. Data byla analyzována pomocí tématické analýzy. Výsledky ukázaly, že kariérní rozhodování je komplexní proces a že mezi hlavní faktory, které kariérní rozhodování ovlivňuje, patří finanční ohodnocení, osobnost studenta, jeho osobní hodnoty, náplň práce a vliv sociálního okolí, kde hrají roli především rodinní příslušníci. Získaná zjistění přispívají k hlubšímu porozumění kariérnímu rozhodování mladých lidí a mohou být použita ve vzdělávací praxi, ale také v personálním rozvoji a kariérním poradenství.
Vedoucí práce: Veronika Motlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses