Organizační kultura státní příspěvkové organizace - Štorkánová, Kateřina (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem organizační kultura ve státní příspěvkové organizaci, konkrétně se zaměřuje na Památník Lidice. Cílem je analyzovat vnímání prvků organizační kultury ve zkoumané organizaci s orientací na hodnoty. Teoretická část vymezuje základní pojmy a představuje teoretický model, který popisuje vztahy mezi organizační kulturou, organizačním závazkem a motivací k veřejné službě. Z tohoto modelu dále vychází praktická část, která kombinuje kvantitativní a kvalitativní šetření. Nejprve bylo provedeno dotazníkové šetření, které vytvořilo základ pro rozhovory se zaměstnanci a následně s vedoucími pracovníky. Porovnáním výsledků bylo možné zmapovat skutečný stav organizační kultury a zaměstnanecké vztahy v organizaci. V návaznosti na tato zjištění jsou v závěrečné části práce interpretovány výsledky a stanovena doporučení na zlepšení organizační kultury Památníku Lidice.