Organizační kultura státní příspěvkové organizace - Štorkánová, Kateřina; Stříteský, Marek; Hořáková, Marie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem organizační kultura ve státní příspěvkové organizaci, konkrétně se zaměřuje na Památník Lidice. Cílem je analyzovat vnímání prvků organizační kultury ve zkoumané organizaci s orientací na hodnoty. Teoretická část vymezuje základní pojmy a představuje teoretický model, který popisuje vztahy mezi organizační kulturou, organizačním závazkem a motivací k veřejné službě. Z tohoto modelu dále vychází praktická část, která kombinuje kvantitativní a kvalitativní šetření. Nejprve bylo provedeno dotazníkové šetření, které vytvořilo základ pro rozhovory se zaměstnanci a následně s vedoucími pracovníky. Porovnáním výsledků bylo možné zmapovat skutečný stav organizační kultury a zaměstnanecké vztahy v organizaci. V návaznosti na tato zjištění jsou v závěrečné části práce interpretovány výsledky a stanovena doporučení na zlepšení organizační kultury Památníku Lidice.
Vedoucí práce: Marek Stříteský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses