Marketinová komunikace PRAHO! projectu - Šikutová, Dorota (2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na marketingovou komunikaci neziskové organizace PRAHO! project. Cílem práce je využití marketingových nástrojů pro oslovení nové cílové skupiny, přínosem pak získání nové cílové skupiny pro růst prodeje produktů vlastní tvorby. Teoretická část se zabývá základními pojmy, jako jsou neziskový sektor, nestátní neziskové organizace, marketing, marketingový mix a marketingová komunikace neziskové organizace. Následuje metodická část, kde jsou popsány metody zpracování práce a jak probíhal sběr dat a jejich analýza. Praktická část představuje neziskovou organizaci a její současnou komunikaci. V bakalářské práci jsou využity tři výzkumné metody, expertní rozhovor, kvantitativní výzkum pomocí dotazníkového šetření a SWOT analýza. Závěr obsahuje zodpovězené výzkumné otázky a z výsledků sebraných dat stanovená doporučení marketingové komunikace pro novou cílovou skupinu.