Postavení žen v managementu kultury - Dědová, Emma (2025)
Diplomová práce se zabývá tématem postavení žen v managementu kultury. Analyzuje genderovou nerovnost, výzvy a bariéry, které se staví ženám ve vedoucích pozicích do cesty. Součástí je výčet dosavadních zjištění v oblasti genderové nerovnosti v arts managementu. V analytické části představuje pohled jedenácti žen působících na vedoucích pozicích v kultuře na danou problematiku. Na základě poznatků z teoretické části a výpovědí respondentek přináší doporučení pro kulturní organizace s cílem podpory žen v profesním růstu.