Postavení žen v managementu kultury - Dědová, Emma; Lindner, Milan; Petrová, Pavla, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá tématem postavení žen v managementu kultury. Analyzuje genderovou nerovnost, výzvy a bariéry, které se staví ženám ve vedoucích pozicích do cesty. Součástí je výčet dosavadních zjištění v oblasti genderové nerovnosti v arts managementu. V analytické části představuje pohled jedenácti žen působících na vedoucích pozicích v kultuře na danou problematiku. Na základě poznatků z teoretické části a výpovědí respondentek přináší doporučení pro kulturní organizace s cílem podpory žen v profesním růstu.
Vedoucí práce: Milan Lindner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses