Marketingový plán Vršovického divadla MANA - Rybáková, Tereza (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou marketingového plánu pro Vršovické divadlo MANA na rok 2026. Cílem práce je navrhnout konkrétní marketingové strategie a nástroje, které povedou ke zvýšení návštěvnosti divadla, zvýšení povědomí o něm a efektivnější komunikaci s cílovými skupinami. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou představeny klíčové pojmy a metody z oblasti kulturního marketingu, včetně marketingového mixu, segmentace publika a strategických analýz. Praktická část se opírá o komunitní marketingový výzkum provedený formou dotazníkového šetření mezi návštěvníky divadla a o rozhovor s členem managementu. Na základě těchto dat byla zpracována SWOT analýza a navrženy marketingové cíle a cílové segmenty. Výsledkem je konkrétní marketingový plán zahrnující konkrétní návrhy marketingových produktů, časový plán a rozpočet. Plán může sloužit nejen jako nástroj pro rozvoj divadla MANA, ale i jako inspirace pro obdobné kulturní instituce.