Zvyšovanie ekonomickej výkonnosti obchodnej pasáže Reduta : Manažérska analýza a odporúčania - Kantorák, Ján; Vítečková, Klára; Ali, Tanweer; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Obchodná pasáž Reduta v meste Lučenec predstavuje významný architektonickú, kultúrnu a historickú dominantu, ktorej spoločenská a ekonomická funkcia v posledných desaťročiach postupne zanikla. Cieľom tejto bakalárskej práce je komplexne analyzovať príčiny tohto úpadku a navrhnúť praktickéa  realizovateľné odporúčania, ktoré môžu podporiť jej dlhodobú revitalizáciu a zvýšiť jej ekonomickú výkonnosť. Práca kombinuje historickú analýzu, hodnotenie regionálneho ekonomického kontextu, literárnu rešerš stratégií uplatniteľných pri revitalizácií, ako aj primárny výskum vo forme dotazníkového šetrenia a kvalitatívnych rozhovorov s kľúčovými aktérmi. Výsledkom je súbor návrhov, ktoré vychádzajú z princípov adaptívneho opätovného využitia, genius loci, účasti užívateľov, identity značky, budovania dôvery, spolupráce naprieč sektormi a udržateľnosti. Odporúčania zahŕňajú najmä zavedenie zmiešaných funkcií v pasáži, podporu lokálneho podnikania, rozvoj značky Reduty, obnovenie dôveryhodnosti a návrh manažérskych modelov jej správy. Práca je zároveň reflexiou výziev, ktorým čelí revitalizácia historických objektov vo všeobecnosti.
Vedoucí práce: Klára Vítečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses