Syndrom včelí královny v managementu - Bělohlávková, Iveta; Vítečková, Klára; Kukliš, Igor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této bakalářské bylo objasnit přítomnost, projevy a vnímání syndromu včelí královny mezi studentkami třetího ročníku podnikové ekonomiky a managementu na Vysoké škole ekonomické v Praze. Práce se zaměřovala na to, zda se někdy studentky během svých pracovních zkušeností s tímto syndromem setkaly, jak se podle nich projevuje, jaké si myslí, že jsou jeho příčiny a jak ho vnímají. Data pro analýzu byla získána prostřednictvím online dotazníkového šetření. Výsledky ukazují, že projevy syndromu včelí královny se mezi respondentkami objevují, ale nejsou zpravidla vědomě vnímány jako problém. Statistická analýza dále objevila dva statisticky významné vztahy a jeden naznačený trend.
Vedoucí práce: Klára Vítečková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses