Strategie malých a středních firem v éře datové analytiky a umělé inteligence - Matěja, Filip; Pour, Jan; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá strategiemi malých a středních podniků (MSP) v kontextu rozvoje datové analytiky a umělé inteligence (AI). Cílem práce je identifikovat klíčové přístupy, které MSP volí při rozhodování o adopci technologií, zejména AI, a jaké faktory ovlivňují jejich implementaci. Práce kombinuje teoretická východiska strategického řízení s kvalitativním výzkumem založeným na rozhovorech s představiteli českých MSP. Analýza odpovědí ukazuje, že i přes rostoucí dostupnost AI nástrojů se podniky často potýkají s bariérami, jako je nedostatek znalostí, personální kapacity nebo obtížné vyhodnocení návratnosti investic. Zjištění této práce poskytují ucelený vhled do rozhodovacích procesů MSP a zároveň přináší praktické doporučení pro tvůrce politik a konzultanty v oblasti digitální transformace.
Vedoucí práce: Jan Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses