Webová stránka a grafický manuál pre írsko-tanečnú školu Gall-Tír - Melišíková, Denisa; Bedřichová, Petra; Chyla, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Táto bakalárska práca sa zaoberá návrhom a tvorbou novej webovej stránky a jednoduchého grafického manuálu pre írsko-tanečnú školu Gall-Tír. Hlavným cieľom bolo vytvoriť modernú, funkčnú a používateľsky prívetivú webovú prezentáciu školy. K jeho naplneniu viedli čiastkové ciele ako analýza aktuálnej komunikácie klienta aj konkurenčných tanečných škôl, návrh informačnej architektúry, vytvorenie a testovanie wireframov cieľovou skupinou, tvorba pravidiel pre dodržiavanie vizuálnej identity, príprava šablón na sociálne siete a odporúčania pre konzistentnejšiu a efektívnejšiu komunikáciu školy v online prostredí. Práca vychádza z kombinácie kvalitatívnych a analytických výskumných metód, ako sú rešerš konkurenčných webových riešení, analýza aktuálneho stavu online komunikácie klienta, komparácia online komunikácie konkurencie a kvalitatívne dotazovanie formou rozhovorov. Získané poznatky boli využité na návrh vizuálnej identity, obsahu a štruktúry webu, ktorý bol následne vytvorený pomocou redakčného systému WordPress. Na tvorbu wireframov a grafického manuálu boli použité nástroje Figma, Adobe Illustrator a Adobe Photoshop. Výsledkom práce je responzívna a vizuálne konzistentná webová stránka doplnená o praktický grafický manuál. Obe riešenia boli klientovi odovzdané spolu s návodmi na používanie a klient vyjadril s výsledkom vysokú spokojnosť.
Vedoucí práce: Petra Ivanega
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses