Due diligence společnosti MOTORPAL, a.s. za účelem akviziční transakce - Kříž, Filip (2025)
Cílem této diplomové práce je provést detailní analýzu a stanovit hodnotu společnosti Motorpal, a.s. Práci tvoří komplexní due diligence, která zahrnuje obchodní due diligence, analýzu provozní výkonnosti podniku a finanční due diligence. Obchodní due diligence se zaměřuje na postavení společnosti na trhu, konkurenci a klíčové zákazníky. Analýza provozní výkonnosti podniku je primárně zaměřena na hodnocení úrovně marží společnosti a jejich vývoje v čase. Finanční due diligence se opírá o analýzu historických účetních výkazů a finančních ukazatelů s cílem posoudit finanční zdraví společnosti. Výsledky těchto analýz tvoří základ pro sestavení finančního plánu, ze kterého je následně pomocí výnosové metody diskontovaných peněžních toků (DCF) odvozena hodnota společnosti.