Due diligence a odhad hodnoty společnosti Less & Timber a.s. za účelem nabídky převzetí - Cimala, Marek; Kuděj, Michal; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Hlavním cílem této diplomové práce je identifikace a analýza stavu, očekávaného vývoje a odhad hodnoty společnosti Less & Timber a.s. za účelem nabídky převzetí. Pro tyto účely bylo zpracováno obchodní a finanční due diligence, na jejichž základě byl stanoven finanční plán společnosti. Hodnota byla pak odhadnuta prostřednictvím modelu DCF equity, přičemž byla stanovena variantně pro různé úrovně diskontní sazby. Tyto hodnoty byly dále prověřeny prostřednictvím porovnávací metody za pomocí odvětvových multiplikátorů. Dále bylo formulováno doporučení pro potenciální kupce ve smyslu struktury a podmínek transakce.
Vedoucí práce: Michal Kuděj
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses