Time management studentů VŠE - Čepičková, Marie (2025)
Diplomová práce se věnuje time managementu studentů Vysoké školy ekonomické v Praze. Cílem diplomové práce je zhodnocení time managementu studentů magisterského studia na Vysoké škole ekonomické v Praze z předmětu Managment osobního rozvoje se zaměřením na genderové rozdíly v trávení času. Teoretická část se zaměřuje na vysvětlení pojmů daného tématu, která slouží jako podklad pro praktickou část. Výzkum praktické části diplomové práce je proveden na základě analýzy 14 denních časových snímků od devadesáti studentů, kteří tyto snímky zpracovali v rámci předmětu Management osobního rozvoje a zaznamenávaly svůj průběh trávení času. Tyto snímky jsou v praktické části rozebrány, graficky zobrazeny a okomentovány. Výsledky ukazují, že studenti nejvíce času věnují spánku, vzdělávání a práci, zatímco volnému času, kultuře a sportu o dost méně času, což naznačuje možnou nerovnováhu mezi povinnostmi a odpočinkem. Výsledky analýzy ukázaly, že ačkoliv se v některých oblastech potvrdily genderové rozdíly ve způsobu trávení času, rozdíly mezi muži a ženami nejsou výrazné.