Fluktuace zaměstnanců ve vybraném IT podniku - Hrušková, Veronika; Palíšková, Marcela, 1961-; Stříteský, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zaměřuje na analýzu fluktuace zaměstnanců ve vybrané IT společnosti. Jejím cílem je identifikovat příčiny fluktuace a navrhnout vhodná opatření pro její snížení a zároveň zjistit, jaký vliv má motivační systém na spokojenost zaměstnanců a identifikovat silné a slabé stránky tohoto systému. První část práce se věnuje teoretickému rámci problematiky fluktuace, motivace a spokojenosti zaměstnanců na základě dostupné literatury. Praktická část se zaměřuje nejdříve na analýzu míry fluktuace a identifikaci příčin odchodů zaměstnanců, přičemž byla použita analýza interních dat o fluktuaci a data z výstupních rozhovorů. Poté se praktická část zaměřuje na spokojenost současných zaměstnanců s motivačním systémem firmy, u které byly využity výsledky z průzkumu spokojenosti zaměstnanců a obsahová analýza odpovědí na otevřené otázky. Na základě získaných zjištění byly navrženy konkrétní kroky pro zlepšení systému odměňování, komunikace a kariérního růstu, což by mělo vést k nižší fluktuaci a zvýšení spokojenosti zaměstnanců. Výsledky práce poskytují firmě doporučení, která mohou podpořit dlouhodobou stabilitu zaměstnanců.
Vedoucí práce: Marcela Palíšková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses