Zhodnocení ekonomického vývoje a návrh finanční strategie společnosti Seznam.cz, a.s. - Báča, Kryštof; Štamfestová, Petra, 1984-; Krause, Josef, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Význam digitálního sektoru v české ekonomice roste, což zvyšuje nároky na finanční výkonnost internetových firem. Stabilita těchto společností je ovlivněna tržními změnami, technologiemi a růstem nákladů, které mohou negativně dopadat na jejich rentabilitu. Cílem práce bylo zhodnotit ekonomický vývoj Seznam.cz, a.s. v letech 2019–2023 a navrhnout vhodnou finanční strategii. Byla provedena analýza absolutních a poměrových ukazatelů, DuPontova rozkladu a ukazatele EVA, včetně srovnání s FTV Prima, spol. s r.o. a MAFRA, a.s. Výsledky ukázaly vysokou rentabilitu, stabilní likviditu a nízkou zadluženost Seznamu, avšak i pokles provozní efektivity a růst nákladů na kapitál. Přes tyto výzvy zůstává Seznam.cz silným a hodnototvorným podnikem, kterému je doporučeno zvýšit efektivitu, diverzifikovat příjmy a aktivně řídit kapitálové náklady.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses