Komparácia financovania súkromných a príspevkových divadiel : Prípad Divadla Bez zábradlí a Divadla ABC - Dzurovčínová, Simona; Grosman, Jakub; Petrová, Pavla, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Táto bakalárska práca sa zameriava na tému financovania divadiel v hlavnom meste Českej republiky, konkrétne na porovnanie verejného a súkromného modelu. Cieľom práce je analyzovať rozdiely v prevádzke, financovaní a repertoárovej skladbe na príkladoch Divadla Bez zábradlí a Divadla ABC. Teoretická časť práce spracováva historický vývoj financovania divadelných inštitúcií v ČR a analýzu foriem divadiel. Praktická časť sa venuje detailnej analýze spomínaných divadiel. Výskum vychádza z rozhovorov s predstaviteľmi oboch divadiel a z dostupných dokumentov za roky 2022 a 2023.
Vedoucí práce: Jakub Grosman
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses