Marketingové strategie skautských organizací : Komparativní studie mezi středisky v Praze a na venkově - Nováková, Aneta; Procházková, Markéta; Bukovská, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá marketingovými strategiemi skautských organizací a jejich komparací mezi městským a venkovským prostředím. Cílem práce je analyzovat marketingové aktivity středisek Junáka – Pražské Dvojky a střediska v Kostelci nad Labem, a identifikovat klíčové faktory ovlivňující udržení mladých vedoucích. Kombinací kvalitativního a kvantitativního výzkumu – polostrukturovaných rozhovorů a anketního šetření – byly zjištěny rozdíly ve vnitřním fungování obou středisek. Zatímco vnější marketing se jeví jako efektivní u obou středisek, vnitřní komunikace vykazuje v Kostelci slabiny. Práce navrhuje konkrétní doporučení pro zlepšení motivace a retence vedoucích, přičemž inspiraci čerpá z úspěšných prvků Pražské Dvojky. Výsledky mohou být přínosem pro další neziskové organizace čelící podobným výzvám.
Vedoucí práce: Markéta Procházková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses