Vnímání značky Pilsner Urquell v České republice - Panin, Artem (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu vnímání značky Pilsner Urquell na českém trhu. Cílem práce je analyzovat pozici značky Pilsner Urquell na českém trhu a zjistit, jak je vnímána českými spotřebiteli ve srovnání s konkurenčními značkami. Pro rámcový pohled na trh piva v ČR vylo využito analýzy dat MML-TGI. Jako stěžejní výzkumná metoda bylo využito dotazníkové šetření. Praktická část zahrnuje kvantitativní výzkum mezi českými spotřebiteli piva, který zkoumá znalost značky, využití, její image a další ukazatele. Výsledky odhalují postavení značky na trhu a její vnímání v porovnání s relevantní konkurencí. Na základě zjištění jsou formulována doporučení pro posílení pozice značky na českém trhu.