Strategická analýza společnosti RegioJet a.s. - Šustková, Alexandra; Štamfestová, Petra, 1984-; Kania, Karolina Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou společnosti RegioJet a.s., významného poskytovatele osobní železniční a autobusové dopravy ve střední Evropě. Práce si klade za cíl zhodnocení současného postavení podniku na trhu a návrh strategických doporučení pro jeho dlouhodobý rozvoj. V teoretické části jsou představeny jednotlivé metody strategické analýzy. Praktická část se zaměřuje na aplikaci těchto metod na společnost RegioJet a.s., přičemž jsou analyzovány interní i externí faktory ovlivňující její fungování. Součástí práce je benchmarking RegioJetu s konkurenčním dopravcem Leo Express. Výsledky analýzy odhalují jak silné, tak slabé stránky podniku, spolu s příležitostmi a hrozbami vyplývajícími z vnějšího okolí. Na základě zjištěných poznatků jsou navržena strategická doporučení vedoucí ke zvýšení konkurenceschopnosti a udržitelného růstu podniku.
Vedoucí práce: Petra Štamfestová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses