Motivace dobrovolníků Eventového centra VŠE k podpoře opakované spolupráce - Sláčal, Jan; Půbalová, Kateřina; Fischerová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Při organizaci větších eventů může být v některých případech nutná spolupráce s krátkodobými pracovníky – event asistenty. Jejich zaučení však představuje pro organizátory náklad a je tedy vhodné podpořit s těmito asistenty opakovanou spolupráci. Cílem této práce proto bylo pochopit motivaci event asistentů Eventového centra VŠE a zjistit, jaké faktory vedou k opakování této spolupráce a jaké naopak k jejímu neopakování. Za tímto účelem byl proveden kvalitativní výzkum na vzorku 8 respondentů a data byla následně analyzována pomocí Interpretativní fenomenologické analýzy, která mezi hlavními faktory motivace identifikovala samoorganizaci, možnost volby, vliv na dění, dobrou informovanost, znalost kontextu práce, identifikaci s úspěchem, týmovou práci, přátelskou komunikaci a atmosféru a uznání. Na základě toho byla udělena praktická doporučení, která tyto pozitivní faktory podporovala a zároveň předcházela faktorům negativním.
Vedoucí práce: Kateřina Půbalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses