Evropské kulturní památky vlakem : návrh nové evropské kulturní trasy dostupné vlakem - Friedlová, Štěpánka (2025)
Diplomová práce se věnuje návrhu kulturní trasy dostupné vlakem. Teoretická část pokrývá témata kulturních tras, představení organizace UNESCO a Seznamu světového a kulturního dědictví UNESCO. Dále jsou informace o společnosti Eurail B.V. a jejich produktech. Praktická část obsahuje výsledky výzkumu mezi mladými lidmi, jejich vyhodnocení a představení návrhu nové evropské kulturní trasy dostupné vlakem. Cílem této práce je vytvoření návrhu nové evropské kulturní trasy dostupné vlakem na základě výzkumu mezi mladými obyvateli České republiky. K naplnění cíle práce byl využit kvantitativní výzkum formou dotazníkového šetření. Na základě výsledků výzkumu vznikl návrh nové trasy dostupné vlakem vedoucí přes Rakousko, Itálii, Španělsko, Francii a Německo.