Evropské kulturní památky vlakem : návrh nové evropské kulturní trasy dostupné vlakem - Friedlová, Štěpánka; Prokůpek, Marek, 1987-; Petrová, Pavla, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se věnuje návrhu kulturní trasy dostupné vlakem. Teoretická část pokrývá témata kulturních tras, představení organizace UNESCO a Seznamu světového a kulturního dědictví UNESCO. Dále jsou informace o společnosti Eurail B.V. a jejich produktech. Praktická část obsahuje výsledky výzkumu mezi mladými lidmi, jejich vyhodnocení a představení návrhu nové evropské kulturní trasy dostupné vlakem. Cílem této práce je vytvoření návrhu nové evropské kulturní trasy dostupné vlakem na základě výzkumu mezi mladými obyvateli České republiky. K naplnění cíle práce byl využit kvantitativní výzkum formou dotazníkového šetření. Na základě výsledků výzkumu vznikl návrh nové trasy dostupné vlakem vedoucí přes Rakousko, Itálii, Španělsko, Francii a Německo.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses