Vnímání značky parodontax napříč generacemi - Randová, Tereza (2025)
Tato diplomová práce zkoumá vnímání značky parodontax napříč generacemi. Cílové skupiny jsou rozděleny do 4, konkrétně se jedná o věkové skupiny 18-30 let, 31-45 let, 46-59 let a 60 let a více. Hlavním cílem této práce je na základě získaných dat pochopit a analyzovat vnímání značky parodontax, které se může odlišovat na základě věku. Zjištěné rozdílnosti následně pomohou kmarketingovým doporučením, jak značku parodontax přiblížit jednotlivým generacím. Teoretická část práce definuje a popisuje základní pojmy jako značka, marketingové řízení značky a marketingová komunikace pro budování značek. V metodologické části práce jsou představené využité kvalitativní a kvantitativní výzkumy. Praktická část této diplomové práce zahrnuje nejprve náhled na trh zubních past v České republice, následně představuje značku parodontax a poté se již věnuje analýze dat získaných vlastními výzkumy. Výsledky jsou následně integrovány a na jejich základu jsou tvořeny marketingová doporučení pro další rozvoj značky parodontax.