Strategie udržitelného rozvoje v rodinném podniku - Chen, Hao; Krause, Josef, 1978-; Kupec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá analýzou a návrhem strategie udržitelného rozvoje pro rodinný podnik působící v oblasti gastronomie. Práce kombinuje teoretickou část s praktickou částí zaměřený na konkrétní restauraci. K posouzení vnitřního a vnějšího prostředí byly využity analýzy jako PESTEL, SWOT a konkurenční analýza. Na základě výsledků byly navrženy praktické postupy pro začlenění principů udržitelnosti do podnikové strategie. Zvláštní pozornost je věnována environmentálnímu managmentu dle normy ISO 14001. Výstupem je návrh implementačního strategie s nástroji pro sledování a hodnocení. Výsledky přinášejí přínos jak pro teorii, tak pro praxi v oblasti rodinného podnikání a udržitelného rozvoje.
Vedoucí práce: Josef Krause
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses