Podnikatelský plán pro psí salon - Hanzlová, Sára; Pernica, Karel; Kupec, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této bakalářské práce je sestavení podnikatelského plánu pro nově vznikající Psí salón U Ollieho, který bude poskytovat základní péči o psy se zaměřením na střih, koupání a další doplňkové služby. Dílčím cílem je posouzení ekonomické životaschopnosti projektu prostřednictvím finanční analýzy. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část představuje základní pojmy podnikání, právní formy, strukturu podnikatelského plánu a jednotlivé nástroje finančního plánování. Praktická část obsahuje samotný podnikatelský plán. Ten zahrnuje popis podnikatelské činnosti, marketingový mix, analýzu trhu, konkurence i cílových zákazníků, marketingovou strategii, personální zajištění a rozsáhlý finanční plán. Dále jsou součástí SWOT analýza, PESTLE analýza a Lean Canvas. Finanční plán je zpracován pro tři scénáře (realistický, optimistický, pesimistický) a zahrnuje výkaz zisku a ztrát, cash flow, bod zvratu i ukazatele návratnosti. Výsledky ukazují, že i při obsluze nižšího počtu zákazníků v prvním roce podnik vykazuje zisk a překračuje bod zvratu. Závěr práce zhodnocuje reálnost uskutečnění projektu a jeho potenciál do budoucna s ohledem na slabší zkušenost zakladatelek, ale i jejich silnou vnitřní motivaci.
Vedoucí práce: Karel Pernica
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses